Museum voor natuur en landschap
NL EN D

Activiteiten

20 juni DZN: Vlinders en libellen
20 juni Conservator op zaal
23 juni Competitie Vogelvlucht
27 juni DZN: Wonderwaterwereld
29 juni Bij-kletsen met de imker
30 juni Van pulp tot papier
6   juli  Bij-kletsen met de imker
9   juli  KKaAT: de wind geeft je vleugels
9   juli  Laat maar waaien 

meer informatie in de activiteiten-agenda
RESERVEREN 

 


Museum Terra Maris

In Terra Maris ontdek je op een afwisselende en levendige manier met beeld en geluid, prachtige maquettes, een groot zee-aquarium, skeletten, schelpen, en opgezette dieren alles over het Zeeuwse landschap en de natuur. 


Landschapstuin

In de landschapstuin kun je de verschillende landschapstypen van Zeeland bekijken zoals o.a. duinen en dijken,  kinderen kunnen met een schepnetje waterdiertjes vangen in de vijvers, of  klauteren over klimtoestellen. Vergeet vooral niet het mottekasteel op de vliedberg te beklimmen en ons museumcafé en onze museumwinkel te bezoeken.


Museumcafé 'De Orangerie’

In ons museumcafé of bij zonnig weer buiten op het terras, kun je genieten van een geurige kop (h)eerlijke koffie met huisgemaakte taart, diverse soorten thee, frisdranken, natuur zuivere vruchtensappen, bier, wijn en lunchgerechten. Tot en met  31 oktober a.s. dagelijks open van 10-17 uur. 

NME-Walcheren

De Walcherse gemeenten vinden Natuur- en MilieuEducatie belangrijk en hebben dit ondergebracht bij Terra Maris. De NME leskisten en activiteiten van ons Programma Basisonderwijs sluiten aan bij verschillende thema's en kerndoelen. 


'Laat maar waaien' 

Van stormvogel tot windpark bouwdokken
Vanaf 24 april 2018 t/m 22 april 2019 is deze tentoonstelling te zien in Terra Maris
Hij vormt het Zeeuwse landschap, verspreidt zaden, vogels maken gebruik van hem, mensen spelen met hem en hij levert schone energie.... wie? De wind natuurlijk!


Reactie van een familie: 'Wij willen als Familie laten weten dat wij genoten hebben bij jullie. De kinderen vonden het geweldig wij hadden ook heel veel geluk want het was stralend weer en de kinderen konden allerlei dingen doen. Zoals vissen , klimmen en klauteren. In het museum zijn ze ook al vaker geweest maar genieten iedere keer opnieuw. Vooral omdat er iedere keer weer een ander thema is. Zoals deze keer  Laat maar waaien,wind en duurzaam.