museum voor
natuur & landschap van Zeeland
NL EN D

activiteiten

 

Kinder arrangementen

Ben je op zoek naar een uitje met de kinderen van je sportvereniging, scouting groep, buitenschoolse opvang etc. dan ben je bij Terra Maris aan het juiste adres. Hieronder vind je een overzicht van activiteiten voor kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar. Na afloop nog een lekker ijsje om mee te nemen of een frisdrank in het museumcafé kan ook geregeld worden. Wil je reserveren, vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

Met de rugzak op pad

Rugzak met onderzoeksinstrumenten, informatie en kijk- en speurideeën waarmee in bos, duin en strand kan worden gewerkt. Bedoeld voor: kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Begeleiding: ouders/verzorgers. Kosten: € 7,50 per rugzak; opdrachtenboekje € 0,50; borg € 20 of identiteitsbewijs; exclusief entree museum. Duur: 2 uur. Wanneer mogelijk: gehele jaar.

(W)onderwaterwereld

Onder begeleiding van een museummedewerker trekken de kinderen gewapend met schepnetjes, loupes en zoekkaarten de tuin achter het museum in. Vanaf het bruggetje dat over de  vijver loopt, worden allerlei diertjes met een schepnetje opgevist. Samen met de museum-medewerker worden de vondsten met een loupe bekeken en met behulp van een speciale zoek-kaart voor waterdieren komen de kinderen uiteindelijk te weten welke diertjes ze hebben opgevist. In een eigen (W)onderwaterpaspoort mogen de kinderen hun vondsten beschrijven en tekenen. Bedoeld voor: kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Begeleiding: museummedewerker. Kosten: € 45 per groep + de entree per kind voor het museum: maximaal 15 deelnemers. Duur: 1,5 uur.Wanneer mogelijk: eind maart t/m september.

Strandjutten

Langs de vloedlijn worden veel geheimen prijs gegeven door de zee. Met de jutter van het museum struinen langs het strand op zoek naar natuurlijke en niet-natuurlijke aanspoelsels. Strandjutten kan alleen plaatsvinden rondom het tijdstip van laag water, alleen dan zijn er aanspoelsels op het strand te vinden. Bedoeld voor: kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Begeleiding: jutter van het museum. Kosten: € 45 per groep van maximaal 15 deelnemers. Duur: 1,5 uur. Wanneer mogelijk: afhankelijk van het getij.

Met Willy het bos in

Willy en 15 andere knuffelkonijntjes worden in een mand meegenomen naar het bos. Alle konijntjes hebben een opdracht. Kinderen ontdekken spelenderwijs het bos en zijn bewoners. Bedoeld voor: kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Begeleiding: ouders/verzorgers. Kosten: € 27,50 per set (exclusief entree museum). Duur: 2 uur. Wanneer mogelijk: gehele jaar.

Wil je reserveren, vul dan onderstaand formulier in. Vergeet niet op verzenden te klikken. Je krijgt een bevestiging in beeld. Zie je die niet, neem dan telefonisch contact met ons op.

 

Datum *
Tijdstip *
Hoe veel tijd heb je beschikbaar? *
Wensen voor het arrangement *
Groepsaantal *
Aantal kinderen *
Aantal volwassenen *
Leeftijd kinderen *
Name *
Adres *
Postcode *
Woonplaats *
E-mail *
Telephone *
Wanneer te bereiken
Type over *