museum voor
natuur & landschap van Zeeland
NL EN D

activiteiten

Vrijwilligers spelen een  belangrijke rol!

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij Terra Maris. Ze zijn actief in verschillende disciplines.

De rondleidingen in het natuurgebied de Manteling, op het strand, in het museum en de landschapstuin worden verzorgd door vrijwilligers die in het bezit zijn van een diploma natuurgids. Voor het determineren van onze collectie kunnnen we een beroep doen op mensen met kennis op het gebied van schelpen, botten, vogels en zoogdieren. Verder spelen vrijwilligers een rol bij het registreren van de collectie, het onderhoud van de landschapstuin, de begeleiding van educatieve activiteiten en de begeleiding van schoolgroepen. Voor de afdeling educatie en het secretariaat worden hand- en spandiensten gedaan door vrijwilligers.

Sinds 2011 organiseren we in de zomermaanden een aantal malen een Middeleeuws Festijn. Een groep enthousiaste vrijwilligers spelen tijdens dit festijn  een rol als middeleeuwse figurant.

Wij zoeken:
Voor onze 'levende have' willen we een poule  van vrijwilligers samenstellen, die het zeeaquarium kunnen verzorgen en die het leuk vinden om tijdens de activiteit "Kijkje achter het zeeaquarium' hun kennis van/over vissen met ons publiek te delen.
Wil je hierover meer informatie  neem dan contact op met Carolien Schaap, cschaap@terramaris.nl of telefoon 0118 582620. Bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Ook op de andere disciplines zijn vrijwilligers welkom. Als je interesse is gewekt, neem dan contact met ons op. (info@terramaris.nl of 0118 582620).
Kijk ook op Groen vrijwilligerswerk Zeeland.